DUURZAAMHEID

Essentiële kenmerken voor een duurzame onderneming:

1) Waarde-productie die drie gelijktijdige eisen stelt – financiële voordelen voor het bedrijf, milieuverbetering, en sociale voordelen voor werknemers en leden van de lokale gemeenschap – en waarbij elk van deze drie componenten een gelijke status heeft.

2) Op het milieu en natuur gebaseerde kennis en technologie, met bewuste emulatie van de natuurlijke wereld op het gebied van het kweken van voedsel, energie, bouw, informatieverwerking en gemeenschapsontwerp.

3) Overgang naar producten van dienstverlening en producten van consumptie. Producten van dienstverlening zijn duurzame goederen die routinematig gehuurd worden door de klant, gemaakt zijn van technische materialen en wanneer ze versleten zijn, worden teruggestuurd naar de fabrikant om opnieuw verwerkt te worden tot een nieuwe generatie producten. Producten van consumptie zijn een korter leven beschoren en worden alleen gemaakt van biologisch afbreekbare materialen. Ze worden afgebroken door afvalorganismen nadat de producten hun nut verliezen.

4) Gebruik van duurzame energietechnologie welke voor onbepaalde tijd kan voldoen aan onze energiebehoefte, zonder negatieve gevolgen voor het leven op aarde.

5) Duurzame en gezonde gemeenschappen met lokaal gehouden en beheerde bedrijven, en regionale bedrijven en aandeelhouders die werken in een dicht web van partnerschappen en samenwerkingsverbanden.

6) De operationele processen bevatten bepalingen voor constante vooruitgang en verbetering.